Als cipier heb ik heerlijke tijden gehad. Elke dag touwtjespringen in een van onze dojo’s en/of krachthonken. Niet in sportkleding maar in uniform een paar keer per dag een uurtje trainen. Ik had Nederlands, Europees en zelfs Wereldkampioenen in hun vechtsporten als collega’s. Een collega die bokspartijen in Duitsland gevochten had (elke stoot gaf 2 dagen koppijn) en een collega die voor zijn vechtsport naar de Olympische Spelen geweest was. Ik had dienstsportinstructeurs die in hun vechtsport nationaal én internationaal bekend waren als toptrainers: in het karate, het taekwondo, judo en kickboksen. Die daar wereldberoemde topvechters in voortgebracht hadden. Die zij af en toe meenamen naar de Bijlmerbajes om te trainen. Daarnaast had ik gedetineerden waar ik mee trainde die uit de top van hun vechtsport kwamen en/of jaren voor een ver vreemd leger in bijzonder brute oorlogen gevochten hadden. Waar ik veel van leerde over vechten, over knokken over oorlog van man-tegen-man. Over altijd strijden, nooit opgeven, over durven, doen en doorgaan. Ongeacht wie je tegenstander is, ongeacht hoe groot die is, ongeacht hoe machtig die is.

#cipier#touwspringen#springen#dojo#krachthonk#nederland#europa#wereldkampioen#vechtsport#sports#trainen#duitsland#boksen#judo#karate#taekwondo#kickboksen#vechter#bijlmerbajes#bajes#sports

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *