.

In onze huidige snel veranderende én sterk verhardende samenleving, waarin confrontaties met wangedrag, agressie, bedreiging en geweld helaas niet ongewoon zijn, is het van vitaal belang om te begrijpen wat echte zelfverdediging werkelijk inhoudt. Het draait niet om zogenaamde ‘geheime technieken’ of ’truukjes’ die alleen door een selecte groep worden gekoesterd. Bij Ridderfactor Trainingen draait het om iets veel belangrijkers: héél blijven. Dát is pas échte zelfverdediging.

Laten we eerst de mythe van geheime technieken en truukjes ontrafelen. Geheime technieken zijn die mysterieuze moves die zogenaamd zo effectief zijn dat ze alleen worden doorgegeven aan een paar uitverkorenen. Maar laten we realistisch zijn: als iets echt effectief is, waarom zou het dan niet met iedereen worden gedeeld? En laten we de truukjes maar over aan goochelaars; in de zelfverdediging hebben we geen behoefte aan illusies.

Bij Ridderfactor Trainingen draait het om aanleren van verdedigende technieken die gericht zijn op héél blijven. Het gaat er niet om je tegenstander te vernietigen, maar om jezelf te beschermen en heel te blijven, zowel fysiek als mentaal. Zelfverdediging is geen kwestie van brute kracht of geheime technieken, maar van het aanleren van effectieve strategieën en technieken die je in staat stellen om jezelf te verdedigen zonder jezelf of anderen onnodig letsel toe te brengen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfverdediging meer is dan alleen maar vechten. Het gaat ook om het ontwikkelen van situationeel bewustzijn, het vermogen om conflicten te de-escaleren en het nemen van verstandige beslissingen in stressvolle situaties. Het draait om het creëren van een veilige ruimte voor jezelf en anderen, zelfs te midden van een enorme chaos ontstaan door wangedrag, agressie, bedreiging en geweld van anderen.

Dus, laten we de mythes en illusies vergeten en ons richten op wat echt belangrijk is: het leren van zelfverdedigingstechnieken die ons helpen om heel te blijven, zelfs onder druk van wangedrag, agressie, bedreiging en geweld. Met Ridderfactor Trainingen streven we ernaar onze cursisten toe te rusten met de kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen die ze nodig hebben zichzelf te beschermen en te gedragen als ware moderne ridders: beleefd, hoffelijk en hulpvaardig, zelfs in de moeilijkste situaties.

Adrie de Herdt / Ridderfactor Ont-Wikkelaar

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *