Ridder Zelfverdediging Blog - Zelfverdediging door Ridderfactor Ont-Wikkelaar Adrie de Herdt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Volg de Ridderfactor!


 
Tips en tops over weerbaarheid en zelfverdediging? 
Stuur naar onderstaand blog!

 
Geen commentaren
 
26 oktober 2020
'Doe eens gewoon wat er gevraagd wordt en wordt fysiekmentaal supersterk', een mooi artikel over conditietraining op het Zelfverdediging Info Blog .

'Niet mopperen maar doen'
In mijn ridderfactortraining zelfverdediging worden cursisten elke training opnieuw aan een zware conditietraining onderworpen. En nee, dat hoeft nooit uren te duren. 

Voor de topkarateka's uit de wedstrijdselectie van Van Hellemond Sport in Hilversum ben ik door trainers Andre Broeke, Ton Lefebre en Karel van Hellemond gevraagd een pittige conditietraining te verzorgen. Met daaropvolgend een training over gevechtsafstand in het wedstrijdkarate in relatie tot afstand in een écht gevecht.

Het werd een pittige conditietest voor deze toppers en het moet gezegd: op de geblesseerden na haalden alle wedstrijdvechters op hun rug liggend de 400 maal 'flipperen', Ik verwachtte ook niet anders van deze vechtsporttoppers die lid zijn van de Nederlandse Karate Selectie van de Karate-do Bond Nederland.

2 maart 2018
'Doe aan krachttraining en wordt supersterk', een mooi artikel over krachttraining en zelfverdediging op mijn LinkedIn-pagina.

'Truukjes en 'geheime verdedigende technieken'
In mijn ridderfactortraining zelfverdediging leren cursisten voor hun zelfverdediging géén ‘truukjes’ en ‘geheime technieken’ die geen kracht van hen vergen. Mijn ervaring als topvechtsporter binnen het sportkarate heeft mij geleerd dat ik binnen mijn gewicht maximaal sterk moest zijn om het te kunnen winnen van tegenstanders die net zo zwaar waren. Anders zou elke strijd binnen mijn vechtsport éénrichtingsverkeer worden. Zonder dat ik daar ook maar iets tegenin zou kunnen brengen. 

Daarom zeg ik in mijn ridderfactortrainingen zelfverdediging altijd 'zonder kracht géén kunde'.

Klik hier om meer artikelen over zelfverdediging te lezen.
26 februari 2018

Criminelen die geweld gebruiken luisteren niet naar taal van hun slachtoffers. Woorden doen hen niets. En bewegen zulke roodieren helemaal niet op te houden met hun wangedrag, agressie, bedreiging en geweld. Boeven ervaren smeekbedes als zwakte. De gemiddelde boef weet op zo een moment zeker dat hij lekker los kan gaan. Zijn slachtoffer is een ‘taalgebruiker’ van wie de crimineel geen gewelddadige tegenstand hoeft te verwachten.

Zelfverdediging tip nummer 27 op het weblog Scholier en Zelfverdediging: pak een pen, potlood of stift en doe zo een tegenstander pijn. En ik wéét wat ik zeg omdat ik mijn PocketShark meermaals gebruikt heb. Ik heb er tegenstanders werkelijk mee afgestopt. Abrupt, midden in hun actie.

Het afstoppen van aanvallers door hen met een pen, potlood of stift keihard ergens te raken is heel erg makkelijk. Al mijn ridderfactortrainingen zelfverdediging verzorg ik vanuit het KISS-principe: Keep It Simpel Stupid. Geen moeilijke handelingen. Gewoon keihard je tegenstander raken met de schrijfpunt of de dopzijde.

Leer jezelf wel aan met twéé armen tegelijk te vechten. Zo blijf je het meest veilig voor zijn aanvallen terwijl je met je pen, potlood of stift hem pijn toebrengt. 

Klik hier om meer artikelen over zelfverdediging te lezen.
 
7 februari 2018: 'Adrie ... leer mijn zoon véchten!'.

Scholieren hebben dagelijks last van sociaal ongewenst gedrag, agressie, bedreiging en geweld!

Op het weblog Scholier en Zelfverdediging een mooi artikel over de wanhoop waarmee een vader aan mij als ridderfactortrainer zelfverdediging vroeg zijn zoon weerbaar en assertief te maken. 
Deze jongen straalt nu elke dag. 

Niets is voor mij mooier dan nette inwoners op succesvolle wijze op weg helpen naar meer weerbaar gedrag.
 
2 februari 2018: Leer scholieren zelfverdediging via onze training 'scholierenzelfverdediging'.

Scholieren hebben dagelijks last van sociaal ongewenst gedrag, agressie, bedreiging en geweld!

De training Scholierenzelfverdediging is het begin van een ontdekkingstocht naar moreel verantwoord, puur praktijkgericht en sociaal afgestemd omgaan met wangedrag, agressie, bedreiging en geweld. Op basis van moderne neurowetenschappelijke en nieuwe sociaalpsychologische inzichten en pedagogisch-didactische kennis in combinatie met eeuwenoude gevechts- en leefregels uit enkele oosterse vechtsporten.

Samengebracht in resultaten van het afstudeeronderzoek: ‘Zelfverdediging voor Scholieren’ dat Ridderfactor-trainer Adrie de Herdt in opdracht van de Haagse Hogeschool Academie voor Sportstudies verricht heeft aan de Hogeschool van Amsterdam naar mogelijkheden trainingen Scholierenzelfverdediging in te zetten in het voortgezet onderwijs.

Lees het hele artikel op het blog Scholier en Zelfverdediging.

 
17 januari 2018: Trap nooit naar het kruis van een man!

Veertien dames van een vrouwenondernemersvereniging had ik in een speciale riddertraining zelfverdediging bij mij op de zaak in Bussum. Van de veertien deelnemende dames vertelden drie dat zij familie binnen een vechtsport hebben. Familie waarvan zij geleerd hebben zichzelf te verdedigen. Zij waren van mening dat een keiharde trap in de ‘weke delen’ van een man hem al snel van zijn nare gedachten af zou helpen.

Probleem met ‘kruistrappen’ is dat mannen al van jongs af aan weten dat zij daar niet geraakt moeten worden. Mannen zijn heel erg voorzichtig met hun kruis. Dat heeft de ervaring hun geleerd.

Ik heb mannen door zien vechten die een trap in het kruis gekregen hadden. Die trap was werkelijk niet hard genoeg uitgedeeld. Een kruistrap in de zelfverdediging moet loeihard uitgevoerd worden. Maak allerlei (schijn)bewegingen en laat hem niet vooraf weten dat jij hem eigenlijk keihard in zijn kruis wil trappen. Dan heb je de meest kans op succes met een kruistrap … anders niet.

Lees het hele artikel op het blog Scholier en Zelfverdediging.

 
2 januari 2018
Dankzij ons supergrondige schoonmaakteam is mijn bedrijfspand helemaal aan kant. 
 
 
Voor contact: bel 06-13886352, stuur een SMS en mail adrie@ridderfactor.nl
28 december 2017
'Si Vis Pacem Para Bellum' een prachtige meer dan 2300 jaar oude Latijnse spreuk. 'Als je vrede wil, bereid je voor op oorlog'. 

 
Als puur praktijkgerichte trainer bereid ik de cursisten in mijn riddertrainingen zelfverdediging voor op zo adequaat mogelijke reacties op wangedrag, agressie, bedreiging en geweld.

Op het Weblog Scholier en Zelfverdediging wens ik leraren en leerlingen in het Nederlands onderwijsstelsel 'een veilig 2018' toe. En dat is niet voor niets.
 
30 oktober 2017
Zoek altijd en alleen naar puur praktijkgerichte trainingen zelfverdediging.
 
 
12 september 2017
Leer knokken tegen 'reuzen' anders maak je het jezelf veel te makkelijk in trainingen zelfverdediging.
 
Geboefte gaat alleen tot de aanval op hun slachtoffers over zodra het voor hen duidelijk is dat zij groter, zwaarder, sterker, gemener, geoefender, ervarener en gemotiveerder zijn. Dit betekent nogal wat voor hun slachtoffers. Die zijn blijkbaar kleiner, lichter, minder sterk, liever, minder geoefend, onervaren en ongemotiveerd.

Krachttraining is in riddertrainingen zelfverdediging een onderdeel waar alle cursisten aan deel moeten nemen. 'Zonder kracht géén kunde' zegt Ridderfactor Ont-Wikkelaar Adrie de Herdt altijd.
Behendigheid is  volgens Adrie de Herdt van belang om het lichaam van een cursist soepel te laten bewegen. 
Uithoudingsvermogen is van belang ervoor te zorgen langer door te kunnen gaan dan je tegenstander. Of omdat je van hem wegrent of omdat je achter hem aan rent. Of omdat je de strijd aan gaat.
 
Ridderfactor Zelfverdediging is de vaardigheid jezelf, je eigendommen en naasten en derden héél kunnen houden onder druk van wangedrag, agressie, bedreiging en geweld.  En dit te doen op een hoofse, hoffelijke, hulpvaardige én heldhaftige wijze.

Leer in de zelfverdediging strijden tegen reuzen!
 
20 augustus 2017
'Zelfverdediging Tip 17: ga boksen en leer 'bobbing and weaving, slipping and sliding' weg van aanvallen vandaan.
 
 
25 juli 2017
'Zelfverdediging Tip 16: zie je een mes? Maak dat je weg komt!'.
 
Op het blog Scholier en Zelfverdediging staan regelmatig tips over het zo effectief mogelijk aan het werk gaan binnen de zelfverdediging.

Zoals Zelfverdediging Tip 16: zie je een mes? Maak dat je weg komt!

Zo is het en niet anders!
 
7 januari 2017
Zelfverdediging Tip 4: ga helemaal stuk ... uiteraard in uw training ...
 
 
5 januari 2017
'Zelfvertrouwen ontwikkelen'
 
Op de foto bij dit artikel klimt een 7-jarige cursist zelfverdediging voor scholieren langs het plafond van ons puur praktijkgerichte oefenpand van Sta Vast Training in Bussum.

Mijn taak als ridderfactortrainer zelfverdediging is het de weerbaarheid van mijn cursisten stubstantieel vergroten. Hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en daarmee hun eigenwaarde te vergroten. Zonder in diens verleden te graven, zonder achterom te kijken en zonder steeds aan de hufters te denken die zich misdragen. 

Voor mij telt enkel de toekomst van mijn cursisten. Een toekomst als een krachtige, behendige, geconditioneerde en vaardige strijder tegen onrecht. Een strijder die adequaat weet te reageren op wangedrag, agressie, bedreiging en geweld. Hem te leren op een andere manier te denken over situaties waarin hij terecht komen kan. 

Met veel meer zelfvertrouwen.  
 
26 december 2016
'Kerst- en Nieuwjaarswens'
 
 
21 november 2016
'ga helemaal stuk en loop totaal leeg'
 
Zelfverdediging Tip 3: Ga helemaal stuk en loop totaal leeg! 

Klik hier voor het artikel dat op het weblog Scholier en Zelfverdediging staat. 

Het helpt echt niet om alleen verdedigende technieken te trainen in je training zelfverdediging. Je zult fysiekmentaal maximaal sterk moeten worden om adequaat om te kunnen gaan met wangedrag, agressie, bedreiging en geweld. Leer in trainingen zelfverdediging helemaal stuk te gaan. 
Zonder kracht géén kunde!

Kijk voor nog meer gratis zelfverdediging tips op het weblog van de website voor scholierenzelfverdediging
Regelmatig worden daar geheel gratis tips ter verbetering van uw weerbaarheid en zelfverdediging geplaatst.
 
11 november 2016
'nooit neus aan neus staan'
 
 
1 november 2016
'bevrijdt jezelf uit polsgrepen'
 
Zelfverdediging Tip 1: hoe kom ik los uit een dubbele polsgreep? 

Klik hier voor het antwoord dat op het weblog Scholier en Zelfverdediging staat. 

Om jezelf uit een dubbele polsgreep te bevrijden is het van belang meteen een van zijn armen zo snel, zwaar en hard mogelijk aan te vallen.

Kijk voor nog meer gratis zelfverdediging tips op het weblog van de website voor scholierenzelfverdedigingRegelmatig worden daar geheel gratis tips ter verbetering van uw weerbaarheid en zelfverdediging geplaatst.


 
(volg ook het blog Scholier en Zelfverdediging voor tips over effectieve zelfverdediging)
Bel snel naar 06-13886352 en mail met adrie@ridderfactor.nl
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu